Top 6: Kendte danskere du ikke vidste var beslægtede

Nogle gange giver det sig selv. Andre gange undrer man sig over at det kan være sandt. Og en gang i mellem virker det så helt selvfølgeligt og indlysende – når man altså ved det;
At der er kendte og berømte danskere, der er i familie med andre kendte og berømte danskere.

Det er indlysende når det drejer sig om nær familie, og især når de har samme efternavn. Men når man lidt længere ud i slægtstræet, er det ikke længere nødvendigvis en selvfølgelighed at familieskabet er kendt af hverken af hverken offentligheden eller de kendte selv.

TOP-6 over kendte danskere du ikke vidste var i familie med hinanden

Asger Jorn og Poul Henningsen, se HER
De to kendte kulturdebatører, der begge var markante stemmer i et opgør med den eksisterende kunst- og kulturopfattelse, både inden for kunst og arkitektur, viser sig at dele en fælles 1600-tals forfader i Øster Egesborg sogn.

Fritz Schyberg og Svend Kragh-Jacobsen, (samt Claus Seidel)
To samtidige teaterkritikere. Svend Kragh-Jacobsen skrev oven i købet en nekrolog over Schyber. De stammer begge fra rytterbonden Jacob Olsen i Øster Egesborg, og har derfor fælles nedstamning med ovennævnte Jorn og Henningsen, hvor Henningsen også stammer fra Jacob Olsen, og Jorn fra to af dennes brødre.
I øvrigt stammer avis- og teatertegner samt forfatter Claus Seidel også fra en bror til Jacob Olsen.

Poul Reichhardt og Thure Lindhardt, Se HER
Disse to skuespillere, der i hver deres tid har været blandt Danmarks største og mest toneangivende på film, tv og teater, har to fælles anepar fra 1600-tallet.

Mogens Wieth og Karl Mantzius. Se HER
Disse 2 skuespillere fra hver sin æra, har begge i deres samtid været kendte og berømmet for deres talent. De stammer begge fra skipper-familier fra 1700-tallets Århus.

Pernille Skipper og K. K. Steincke, se HER
To ledende politikere fra hver deres århundrede, og fra hver deres parti. Alligevel har de det stærke sociale aspekt i deres politiske virke tilfælles. De stammer fra en familie fra 1700-tallets Nykøbing Sjælland.

Adolf Riis-Magnussen og Henri Nathansen
Komponisten A. Riis-Magnussen var elev af Carl Nielsen, og var stærkt inspireret af denne. Henri Nathansen var forfatter og er mest kendt for det udødelige stykke “indenfor murene”. To kreative mennesker på hver deres område.