Kong Charles III og hans slægtskab med sine hustruer og svigerdøtre

Det er sådan set intet nyt i det Slægtsmagasinet her præsenterer. Det er alt sammen offentliggjort tidligere af andre, men ikke alt sammen på dansk. Derfor vil Slægtsmagasinet gerne dele lidt af det her med vores læsere.

Slægtsmagasinet har allerede her anmeldt Richard K. Evans’ bog om Diana, Princess of Wales, og hendes forslægt i 12 generationer. Der er rigtig mange fælles aner mellem Diana og Charles, men det nærmeste slægtsskab mellem dem skal findes helt tilbage i hendes 9. anegeneration, nemlig hendes aner nr. 634 og 635, William Cavendish, 3. Duke of Devonshire (1698-1755) og hustru Catherine Hopkins (1698-1777). På engelsk betegnes slægtsskabet som ”7. cousin once removed” – hvilket indikerer at der er aneforskydning, og at ægteparret skal findes i Charles’ 8. anegeneration – se også her.

Slægtsskabet med sin 2. hustru, Camilla Parker Bowles, den nykronede dronning (Queen Consort), ligger lidt længere tilbage i anerækkerne, og betegnes på engelsk som ”9. cousin once removed”. Igen skal slægtsskabet findes i Cavendish-slægten, og de fælles aner er Henry Cavendish, 2. Duke of Newcastle (1630-1691) og hustru Frances Pierrepoint (1652-?). Et barnebarn af dette par var i øvrigt gift med en af Dianas aner, som hans 3. ægtefælle, hvor Diana stammer fra hans 1. ægteskab.

Diana og Camilla er også indbyrdes beslægtet – tættest via William Anne Keppel, 2. Earl of Albemarle (1702-1754) og Lady Anne Lennox (1703-1789). Indbyrdes har Charles, Diana og Camilla øvrigt en fælles ane, Kong Charles II.

Når det så gælder slægtsskabet med svigerdøtrene er det en helt anden sag. De 2 svigerdøtre er som bekendt af borgerlig herkomst, og de ene er oven i købet amerikaner. Så er der overhovedet et slægtsskab?

Mht. Williams hustru; Kate (Catherine Middleton) blev hendes anetavle i 15 generationer udgivet i 2011 i anledning af deres brylluppet, skrevet af da den nu afdøde William Addams Reitwiesner, og redigeret af Christopher C. Child og Scott Campbell Steward hos New England Historic Genealogical Society. Kates slægtsskab med sin mand fremgår af bogen og går via slægterne Fairfax og Cascoigne i 1400-tallet – 16 generationer tilbage. Men det er via Williams mor, Diana! Denne forbindelse er tidligere præsenteret på dansk i tidsskriftet Slægten i 2011 og nævner bogen og forbindelsen i en kort, lille artikel. Efter bogens udgivelse er der i øvrigt fundet et anden lidt nærmere slægtsskab via slægterne Conyers og Blakiston.

Netop denne forbindelse, samt et slægtsskab, der forbinder både Charles III, Diana og begge de to svigerdøtre, Kate Middleton og Meghan Markle, kan ses i oversigtstavlen i denne lille artikel ”The Hastings Connection” fra bloggen ”Vita Brevis” fra NEHGS, af ovennævnte Christopher C. Child.

Det er således lykkedes at koble amerikanskfødte Meghan Markle med på slægtstræet, og samtidig vise en royal afstamning til Edward I af England. Som en lille bonus viser oversigten også at der er slægtsskab ad denne vej til det danske kongehus!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *