Forfatterindens oldefar opfandt skrivemaskinen!

312219

Forfatterinden Cecil Bødker er især kendt for sine bøger om drengen Silas og for “Hungerbarnet”, men hun har skrevet rigtig mange bøger udover dem.
Selv om det nu er en computer, der bruges når der skal skrives bøger, så var det tidligere skrivemaskinen der vel nok var det vigtigste redskab for en forfatter. Derfor er det meget interessant at det netop er Cecil Bødkers oldefar, Rasmus Malling-Hansen, der opfandt skrivemaskinen, eller “skrivekuglen”, som den blev kaldt. Hans Rasmus Malling Johan Hansen, der var hans fulde navn, var forstander og præst ved Det Kongelige Døvstummeinstitut i København. Skrivekuglen blev opfundet som et redskab til at hjælpe netop denne gruppe mennesker.
Se uddrag af Cecil Bødkers anetavle her.

Skrivekuglens opfinder
Rasmus Malling-Hansen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *