Hvem er i slægt med Hvem

Her på denne side vil SLÆGTSMAGASINET samle en lang rækker af de små pudsige tilfælde af kendte mennesker, der viser sig at have fælles ophav.

Juni måned 2023
To af dansk film og teaters kendte – og samtidige – skuespillere, nemlig Klaus Pagh (1935-2020) og Lars Knutzon (f. 1941) har fælles aner.  Se her hvordan.

Maj måned 2023:
Maj måneds “Hvem er i slægt med Hvem” her på SLÆGTSMAGASINET handler om slægtsskabet mellem 2 nordiske statsministre, nemlig den tidligere norske Statsminister og næsten forhenværende Nato-generalsekretæ Jens Stoltenberg, og den måske kortest tid værende danske statsminister, Otto Liebe.
Det er et slægtsskab, der trækker tråde til Skotland og over til USA. Læs her.

April måned 2023:
April måneds ”Hvem er i slægt med Hvem” drejer det sig om fhv. cykelrytter Jesper Skibby (f. 1964) og den legendariske cykelkommentator Jørgen Leth (f. 1938).
I dette tilfælde ligger slægtskabet så langt tilbage at det selvfølgelig ikke kan betegnes som hverken usædvanligt eller påfaldende. Men i stedet falder slægtskabet i kategorien ”spændende”!
For en del år siden udgav forlaget Slægten bogen ”Herredsfogedslægten bind I-II” af Kirstin Nørgaard Pedersen, om efterkommerne efter 1500-tals herredsfogeden Peder Pedersen fra Borum sogn ved Århus. I bogen er efterslægten søgt ført ca. 8 generationer frem, og det er lige præcis nok til at koble både Jesper Skibbys og Jørgen Leths anetavler på denne slægt.
Deres fælles aner (Jørgens nr. 522 & 523 og Jesper nr. 1330 & 1331) findes i dette værk og er:
Rasmus Pedersen (Nørgaard), født omkring 1630. Død i Fregerslev 1714 (begravet d. 4/4 i Hørning). Han var gift med Kirsten Pedersdatter, født omtrent 1630 i Fregerslev (datter af Peder Andersen i Borum og hustru Anne Olufsdatter og dermed oldebarn af herredsfoged Peder Pedersen). Død sst. 1702 (begravet d. 23/3 i Hørning).
Jesper har yderligere et par slægtsforbindelser tilbage til Peder Pedersen (pga. indgifte blandt nært beslægtede).

Jespers far, Willy Skibby (f. 1942), der ligeledes var en kendt cykelrytter, har stort set sin samlede forslægt i det østjyske område mellem Skanderborg og Århus. Jørgen Leth er født i Århus, så egentligt er det ikke så mærkeligt at de har fælles aner. Det kan derfor sagtens tænkes, at der kan findes flere forbindelser, hvis der bliver gravet lidt dybere.
SLÆGTSMAGASINET hører gerne om andre forbindelser.

Marts måned 2023:
Efter et hyggeligt gensyn med tv-serien “Kald mig Liva”, hvor teaterdirektøren Frede Skaarup (spillet af Preben Harris) havde en vigtig rolle for Liva Wheels karriere, måtte det også være interessant for SLÆGTSMAGASINETS læsere at vide, at Frede Skaarup var nært beslægtet med kunstmaleren Børge Bokkenheuser (nevø), og journalisten og filmanmelderen Ole “Bogart” Michelsen (søsters barnebarn).

Frede Skaarup (1881-1942) var født i Glumsø som søn af købmand Peder Skaarup og 1. hustru Adolphine Frederikke Sørensen. Deres datter, Alice, var gift med købmand Christian Frederik Bokkenheuser.